امروز : جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳ - 1 ربيع ثاني 1446
- مقدمات ظهور موعود در «قرار آدینه» رادیو فرهنگ
- تعالی علمی جوانان به همت رادیوم در رادیو جوان
- گرامیداشت امامزاده «سلطان علی» در «مستند ایران»
- شبکه های رادیویی ۴۳۲۰ دقیقه برنامه از «عملیات وعده صادق ۲» پخش کردند
- «بازمانده» روی آنتن رادیو صبا
- «در طبیعت» با گویندگی ۸ نفر دوبله شد
- «فرهنگ مردم» رادیو ایران به یاد «علی آذری ارقون» روی آنتن می رود
- بررسی وعده صادق ۲ در «بازتاب» رادیو فرهنگ
- خاطرات ۲۰ ساله شوکت حجت از «شکرستان»
- موج رادیو، روی مقاومت تنظیم می شود
«آیین سپاس» از زنده یاد سیدمحمد محیط طباطبایی در رادیو فرهنگ
برنامه «آیین سپاس» جمعه ۲ مهر ویژه گرامیداشت زنده یاد سید محمد محیط طباطبایی، پژوهشگر ادبی، مورخ، منتقد و ادیب معاصر از رادیو فرهنگ پخش می شود.
به گزارش هنرصدا به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، در برنامه «آیین سپاس» ویژه بزرگداشت مرحوم استاد سیدمحمد محیط طباطبایی، پژوهشگر ادبی، مورخ، منتقد و ادیب معاصر، سخنان سیداحمد محیط طباطبایی، فرزند استاد، محسن میرزایی، روزنامهنگار و از شاگردان استاد و علامه مهدی محقق و استاد جمشید کیانفر پخش می شود.
سید محمدِ محیط طباطبائی در ۲۶ خرداد ۱۲۸۰ خورشیدی در شهر زواره از توابع شهرستان اردستان در شمال شرقی اصفهان متولد شد. مقالههای تاریخی و ادبی به قلم محیط طباطبایی از سال ۱۳۰۶ در نشریات معروفی چون شفق سرخ و روزنامهٔ ایران منتشر می شد. سلسله مقالات او دربارهٔ محمد زکریای رازی و اعزام محصل به اروپا، موجب شهرت او به عنوان پژوهشگری دقیق شد، در همان حال که بهعنوان مدرس تاریخ و جغرافیا و معلم زباندان شناخته شده بود. محمد محیط طباطبائی در سال ۱۳۱۳ با ایراد خطابهای با عنوان «عقیدهٔ دینی فردوسی» در کنگرهٔ هزارهٔ فردوسی، توانایی علمی و پژوهشی خود را به نمایش گذاشت و در نظر دانشمندان ایرانی و خارجی حاضر در آن مجمع، به عنوان پژوهشگر احترام بسیار کسب کرد.
محمد محیط طباطبائی ضمن خدمت در وزارت معارف و بعداً وزارت فرهنگ، به نگارش مقالات تحقیق ادامه می داد که در طی سالیان تعداد آنها از ۱۵۰۰ مقاله فراتر رفت. مدتی مدیریت مجلهٔ آموزش و پرورش(وابسته به وزارت فرهنگ) را به عهده داشت. خود مجلهٔ محیط را در سال ۱۳۲۱ و بار دیگر در سال ۱۳۲۶ دایر کرد. بین سالهای ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۴ مدت دو سال سمت مستشار فرهنگی ایران در دهلی را بهعهده داشت، و چهار سال رایزن فرهنگی ایران در عراق و سوریه و لبنان بود. در سال ۱۳۲۹ در نخستین کنگره ابن سینا در بغداد به زبان عربی، تحقیقی در مورد تولد ابن سینا عرضه کرد و در سال ۱۳۵۷ نخستین جایزهٔ آثار ملی از سوی انجمن آثار ملی به او اعطا شد. در سال ۱۳۵۹ برای دومین بار در کنگره ابن سینا شرکت کرد و در اواخر سال ۱۳۶۲ نیز در کنگره خوارزمی سخنرانی کرد. وی در سال ۱۳۶۹ به عضویت فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد.
محمد محیط طباطبائی ۲۷ مرداد ۷۱ در آستانهٔ نود سالگی در تهران درگذشت. پیکر او طبق وصیت در برج طغرل در مجاورت ابن بابویه در شهر ری دفن شد.
علاقه مندان می توانند برنامه «آیین سپاس» را ساعت ۱۲ به تهیه کنندگی معصومه سادات علوی نکو روی موج اف ام ردیف ۱۰۶مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوند.
هنرصدا/ حامد بهجتی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.